Forberedelser

Forberedelser omfatter også drømmer og erfaringer man har hatt og fått opp gjennom livet. Siste året har både Magne og jeg lest mange turskildringer og dagbøker, som har blitt til underveis på andre sine turer, og da spesielt ”NORGE PÅ LANGS”. Disse er både til nytte og inspirasjon.

10. januar:

Det er mindre enn 5mnd til startskuddet går!!

Siden Magne lever på Tofte i Hurum, og jeg lever i Fosnavågen på Sunnmøre, velger vi å møtes et sted midt imellom får å få tegnet ned en grovrute, før vi får oversikt over hvilke kart som trengs til videre planlegging (ca 120-130 kart).

Med DNT sine planleggingskart, får vi oversikt over hytter og koier som ligger i DNT sitt rutenett. På DNT sine nettsider finner vi også opplysninger om den enkelte hytte (over 450 stk).

Låst eller ulåst, ved, gass, solcelle, proviant, eller bare en brisk. Vi har begge med hvert vårt telt, men hyttene er gode å ha når klær, utstyr og mennesker trenger å tørke opp. Statsskog i samarbeid med fjellstyrene, har også flere hundre hytter og koier spredt rundt omkring, og ca halvparten av disse står åpne og kan benyttes fritt.

Hvilken skatt!!

Det største spørsmålet som dukket opp denne helga, var hvor vi skulle legge ruta over Hardangervidda. Her er det fortsatt vinter i slutten av mai/juni. Vi skal ikke benytte oss av ski, men vil bruke truger om nødvendig.

10. februar:

Nå har jeg tråla Setesdalsheiene, Hardangervidda, Skarvheimen, Jotunheimen, Rondane, Femundsmarka, Sylan, Lierne, Børgefjell Sør og Nord, Saltfjellet og videre langs Grensetraktene nord til Abisko, Dividalen, Treriksrøysa, Reisadalen, Kvænangsbotn og videre over fjellet til Alta. Her møter vi nok snø, og må traske langs vegen videre til Nordkapp.

Den endelige ruta har begynt å ta form, med alternativer. Snømengde og vannmengde, vær og vind rår man ikke med, så vi må være forbredt på forandringer underveis.

Nå skal steder vi naturlig passerer, som har butikk og mulighet for proviantering, og mulighet for poste restante kartlegges. Det ser ut som vi får til å møtes en helg nå i februar. Det er bra!

Magne skal ut på sponsorjakt denne uka! Jeg trur forresten han bedriver litt fysiske forberedelser også...., har hørt rykter om at det er observert en mann i mørke skogen i Toftetraktene, med en ryggsekk full av stein! Jeg skulle gjerne hatt denne mistanken bekreftet. Og hvis noen klarer å få tatt et bilde av denne mannen i mørket, og avsløre han... Ja, da bli jeg glad!

Jeg vil også veldig gjerne ha bloggen opp og ut....

17. februar:

 Jeg har leita lenge og vel! Dette er den vanskeligste delen av turen, jeg må ha mine to fantastiske turkompiser Owie og Ravna på «feriekoloni» Owie er 14 år, sprek og leken, men jeg vil ikke utsette han for slike påkjenninger en slik tur kan være. Det kan bli store vår elver, uten broer som skal forseres. Glovarme sommerdager i fjellet uten skygge. Hoggorm etc, etc… Nei!! Og Ravna får holde Owie gutten med selskap! Jeg håper på et par tre gjester som vil vandre sammen med meg i løpet av sommeren og høsten. Da er håpet mitt at dem bringer med seg ”Owiegutten” og ”Dansemus”. Det hadde vært supert! Jeg har ikke vært på fjelltur uten hund på 25 år. Hvis noen med inngående kunnskap om Alaska-Husky linjer leser dette, så er Owie kullbror til Bilbo (Rusty - Billy). Owie klarer fortsatt i en alder av snart 14 år, og overraske meg med sitt pågangsmot og sin arbeidsmoral... alltid berett! Ravna er litt mer til pynt, ...men flyter vel og lenge på sjarmen.